2010. március 5., péntek

társalgó csütörtök

Tegnap este "Cosy Thursday" estet tartottunk, én társalgó csütörtöknek fordítanám,  lényege ugyanis,hogy különböző asztaloknál különböző témákról beszélünk, bármikor lehet asztalt cserélni. Politikával kezdtem, Bulgáriában volt egy nagyon  népszerű elnök, egykori ügyvéd, ám a következő választásokon keresztbe tett a másik, szintén népszerű (egy híres színésznővel házas) elnökjelöltnek, a vége az lett, hogy egy teljesen szürke egér harmadikat választottak, aki immár a harmadik mandátumát tölti be.
Érkezett egy új tanuló Jeruzsálemből. Palesztin származású, de nincs hivatalos állampolgársága, mert palesztinként nem élhetne Jeruzsálemben, izraeli pedig érthető módon a háború miatt nem szeretne lenni. Rengeteg problémája volt a vízumával a reptereken, ez a késői megjelenésének az oka. Első benyomásra nagyon szimpatikus.
Este tizenegykor a 65 éves japán Akiko mesélt nekünk, aki nevekre és városokra nem emlékezett, ám kalandjai így is szórakoztatóak, olykor szomorúak voltak, mindenesetre megérte vele tölteni időt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése