2010. március 10., szerda

de kor

Változást érzek, mégpedig határozottan jó értelemben. A vasárnapi beszélgetés Tomaszékkal némileg lehangolt, legalábbis egyértelműsítette, hogy nem elég erős a közösségi szellem, a tanulók csoportokba tömörülnek, még bulikon is. Ezt felhoztam a tanulói közösség gyűlésén, ennek kapcsán megegyeztünk, hogy nem kell minden héten bulit szerveznünk, mert az embereket ez fárasztja, szervezzünk spontán összejöveteleket és legyen inkább a beszélgetésen a hangsúly. Holnap délután kávézólátogatás a belvárosban, csütörtök este bár. Tele vagyok ötletekkel, mi mindent lehetne még tenni az összetartásért, ebben alighanem a sürgető idő is közrejátszik.
Keddenként alig van órám, gyakorlatilag egész nap a szobánkat dekoráltam, minden alkalommal azzal a szándékkal, hogy csak igazítgatok egy kicsit a díszítésen, amiből persze mindig legalább fél órányi elfoglaltság lett. Vettem 400 forintért egy ruhát az itteni boltban, a szombati kultúrest ugyanis Észak-Amerikáé és Costa Ricáé, utána olyan bálféle. Afrikai táncon a hondurasi Gabi rosszul lett, szúrt a szíve tájékán, szerencsére nem súlyos,viszont nem nagyon kapott levegőt egy ideig. Én mellette voltam, már csak a spanyol miatt is, de így is nehezen jutottunk dűlőre, mert az orvosként dolgozó oroszok semmilyen nyelven nem beszélnek, a litván Rasa próbált fordítani, de ő meg spanyolul nem tud, a cseh fotósunk értette az oroszt és ment neki a spanyol, aztán megjelent az ukrán angoltanár, aki szintén tud spanyolul, de valamiért angolra fordított, illetve közvetített a dánul kérdező tanár és az orosz orvos között. Kész káosz.

1 megjegyzés:

  1. most mar tudod, mit jelent "lost in translation".
    egyebkent csinaljatok olimpiadat. az mindig be szokott jonni. contact groupokban kell versenyezni, igy nem feltetlen a cimborakkal kerultok egybe, vagy kalapos kihuzos modszerrel allitsatok ossze a csapatokat.
    mi csinaltunk movie nightot a common roomban - film megy projectorrol, es matracokon aludtunk egyutt es marha jo volt, illetve ha jobb lesz az ido, a tabortuz is jo moka. hajra!

    VálaszTörlés