2010. január 24., vasárnap

pletykagyárak

Átutaztunk Svédországba, komppal 20 perc, 20 percenként is jár, oda-vissza út 2000 forint alatt. Sajnos célunkat, a vásárlást csak félig sikerült megvalósítani, nekem pl. nem, hazatérve pedig az itteni üzletek is már bezártak, úgyhogy elhalasztva talán a keddi lyukasórámra, ha találok valakit, aki velem jön. Shintaroval pl. igazán mókás lenne. :)
Este kultúrest, az IPC-t mutatták be a tanárok, nem didaktikusan, hanem valódi műsorral: színház, film,zene, kvíz, szóval nagyon szórakoztatóan, elképesztően életvidám mindegyikük, imádom őket. Az est alatt legszívesebben sírtam volna, mert elképzeltem, hogy egyszer csak mindennek vége. Egyszerűen nem akarok tudomást venni róla.
Később beszélgetések és táncolás háromig. Egyedül a pletykagyárosok árnyékolták be a jókedvemet, de ők aztán tényleg felbosszantottak. Magyarok, természetesen. Mert mások ezt kedvesen csinálják, csak a magyarokra jellemző a boldogtalan-vagyok-és-kicsinyes-és-unatkozom-és-irigylem-mások-boldogságát-ezért-kombinálok-ezerrel-beleütöm-magam-mások-dolgába-majd-komplexusaimat-leplezendő-kéretlen-és-tolakodó-tanácsokat-osztogatok-hogy-fitogtassam-a- nemlétező- felsőbbrendűségemet.Az csak egy dolog, hogy ostobaságokat képzeltek, a tálalás taszított igazán, mintha az emberi kapcsolatok hiénavadászatok lennének, ahol áldozatokat kell kicsontozni. Valahogy így is fogalmaztak. Ez mondjuk két magyarra igaz, Marci és Julus teljesen ok, kicsit hirtelenek, de nem rosszindulatúak. A kultúresten Pierre (tanár) IPC-híreket olvasott fel, azaz pletykákat és cáfolatukat, csak utólag döbbentem rá, milyen remek ember, egyszerűen tökéletesen tisztában van, kivel meddig mehet el a szurkálódásaival, ráadásul mindezek mögött szeretet áll, nem irigység, ez érezhető. Tehát összefoglalva a pletykáról alkotott véleményemet:
1. Nem tagadom, hogy érdekel, ami körülötöttem zajlik, de nem kutakodom senki után, nem kombinálok.
2.Ha valamit alakulni látok, nem vonok le végletes következtetéseket, nem tárgyalom ki harmadik személyekkel.
3. Ha tényleg érdekel, az érintettektől kérdezem meg személyesen és diszkréten. És természetesen nem adom tovább.
Kicsit könnyedebb zárás a végére: az ételekről kérdeztetek, sok a zöldség, mindig van köret, keleties ízek, adagok is rendben, tehát panasz egy szál se. A képen Shintaro.

Származási hely: dania

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése